Pia & Korre

Bild och form

Presentation

Kornelia och Pia är en experimentell tryck duo, med båda bakgrund i illustration, som tror på lärande genom skapandet av våra händer. Pia har under 10 års tid jobbat som illustratör och samordnare inom den kulturella sektorn. Hon har erfarenhet med att jobba som både workshopledare på ett museum och bildlärare.
Kornelia är utbildad illustratör och grafisk designer från Konsthögskolan i Oslo och jobbar deltid på RisooPrint, ett konstnärligt tryck studio i Sunne. Vi förenades av våra gemensamma intressen för relationen mellan text och bild. Nu vill vi genom våra workshops uppmuntra till kreativt skapande och hjälpa andra att berätta deras egna historier genom bilder.

Erbjudande
Exprimentellt tryck

Beskrivning

Tillsammans jobbar vi experimentellt med att skapa egna berättelser. I workshopen fokuserar vi på processen snarare än slutresultatet. Med hjälp av en speciell struktur och lekfulla tekniker lär vi oss att släppa prestationsångesten. Varje tryckmetod vi använder leder oss steg för steg igenom vår historia. Teknikerna hjälper oss att se tillfälligheter och “fel” som nya potential och att nå oförutsägbara och estetiska resultat. Avslutningsvis hjälper vi deltagarna att binda ihop sina ark och berättelser till en bok som de kan ta med sig hem.
I workshop lär vi oss traditionella och diy trycktekniker och använder oss av material som man kan hitta hemma. På så sätt vill vi som workshopledare uppmuntra till att jobba kreativt och konstnärligt med t.ex återbruk i vardagen utan professionellt utrustning.

Workshop

Vi anpassar upplägget efter åldersgrupp och antal. I våra workshops använder vi oss av en tydlig struktur, men är öppna att diskutera alternativ på upplägg och tematik, vi kan även använda oss av läroplanen och anpassa workshopen till olika ämnen.

Inriktning

Bild och form

Målgrupp

Bibliotek, Skola

Åldersgrupp

Förskoleklass (6 år), Åk 1-3 (7-9 år), Åk 4-6 (10-12 år), Åk 7-9 (13-15 år)

Språk

Engelska, Franska, Norska, Svenska

Kostnad (inkl. moms)

9500:- (material- och reskostnad tillkommer)

Maximalt publikantal

25

Kommun

Alla kommuner i Värmland

Sociala medier

Registrera dig!

Premium Unfold

När du registrerar dig så ansöker du om att vara representerad i den databas med kulturskapare som finns på www.kulturpoolen.se. Om din ansökan blir godkänd efter granskning blir din profil synlig på webbplatsen och du blir kontaktbar och kan marknadsföra dig mot beställare och uppdragsgivare av skilda slag.

En kulturskapare som är representerad på www.kulturpoolen.se måste vara boende i Värmland och antingen har en högre konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet. Vi definierar även pedagoger inom konstområdena som kulturskapare.

Guide för profilsida
Här hittar du ett exempel på hur en profil kan se ut. Innehållet kan förstås variera stort beroende på inriktning.

Uppgifter om kulturskapare

Kontaktperson

Bilder
Bilderna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Max 15MB i JPG eller PNG. Bildförhållande kvadrat, minsta storlek 600x600px.

Filmlänkar
Filmerna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Länka gärna till YouTube, Vimeo eller annan vanligt förekommande plattform.

Du kommer kunna lägga till fler erbjudanden efter att din registrering och ansökan är granskad och godkänd.

Erbjudande

Ej tidsbundet – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör
Termin – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör.
Tidsbundet – Erbjudandet avpubliceras automatiskt då datum passerat.

Utbudsdagar

Varje hösttermin arrangeras Utbudsdagar. Under dessa dagar erbjuds skolor i Värmland att ta del av ett utbud av scenkonst och workshops som de sedan kan beställa och söka ekonomiskt stöd för inom ramen för Kulturrådets bidrag Skapande skola. Vilka erbjudanden som finns med i programmet under Utbudsdagarna beslutas av en referensgrupp bestående av sakkunniga.

Skapande skola

Skapande skola är ett statligt bidrag som kan bidra till att konst och kultur integreras i grundskolan på lång sikt. Bidraget administreras av Kulturrådet och är möjligt att söka en gång per år, under tidig vårtermin. Huvudmän för kommunal, statlig eller fristående grundskolan kan söka bidraget.

En kulturskapare som anlitas av en skola som erhåliit stöd inom ramen för Skapande skola måste uppfylla Arbetsförmedlingen Kulturs definition av professionell, yrkesverksam kulturproducent vilket i korthet innebär att kulturproducenten antigen har en högra konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet.

Nyhetsbrev

Samtycke till personuppgiftsbehandling

Läs mer om vår personuppgiftspolicy här

Logga in

Logga in med användarnamn eller lösenord

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hjälp oss att bli bättre! Ta några minuter och berätta vad du tycker om webbplatsen.

Kontaktuppgifter

Här hittar du kontaktuppgifter till kulturproducenten

kulturpoolen.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies