Jeanette Engqvist, RisooPrint

Bild och form, Litteratur

Presentation

Jag arbetar som illustratör, grafisk formgivare och kreatör. Jag driver också den kulturella mötesplatsen FärgLabbet i Sunne och RisooPrint – ett experimentellt tryckstudio för den miljövänliga tekniken risotryck.
I våra workshops får barn och vuxna upptäcka sin kreativitet och möjligheten att skapa berättelser i ord och bild med kollageteknik som sedan trycks med risografens starka färger. Tekniken förutsättningar hjälper deltagarna att släppa loss och ha kul samtidigt som ni gör helt egna unika affischer, fanzines eller vykort enligt ett tema ni själva brinner för. Vi anpassar våra workshops efter önskemål.

Erbjudande
RisooLådan – workshop på distans … eller Riso-workshop på plats hos er

Beskrivning

Nu erbjuder RisooPrint "RisooLådan – workshop på distans" där vi har anpassad en fanzin-workshop efter rådande restriktioner. Ni får allt material i en låda på posten, eleverna klipper och klistrar på plats i klassrummet. När ni är klara skickar ni tillbaka elevernas "original" till oss i samma låda med förbetalt fraktsedel. I vår riso-studio trycker vi era fanzins med den miljövänliga, färgsprakande trycktekniken riso och skickar sedan 65 ex av färdigt fanzin samt en film av tryckprocessen tillbaka till er. Vi kan även handleda och följa med elevernas skapande via live-länk om så önskas.
Denna workshopen passar både i skolan, på bibliotek, i museum, som en företagsaktivitet eller t ex inom vårdens verksamhet. Se vår film om hur det funkar.

Workshop

Trycktekniken risografi som verktyg för experimentell kreativitet är roligt, fritt och beroendeframkallande. Att få jobba med kollage och riso kan lätt anpassas olika teman och åldersgrupper. Det går att och egna affischer eller fanziner och mycket annat.

Oavsett om ni väljer Risoolådan eller om vi kommer till er med vår risomaskinen så jobbar vi först i grupp i kollageteknik på papper i två lager. Vi leker med former och strukturer med hjälp av olika materialer, som vi sedan skannar och trycker. Risotryck är ett spännande verktyg för att få uttrycka sig i text och bild. Fritt skapande i kombination med risografens transparenta, starka färger ger häftiga och oväntade effekter. Kursen utgår från ett på förhand önskat tema och deltagarna gör egna affischer eller en gemensam fanzine (mini-magasin) beroende på projektets längd.

Inriktning

Bild och form, Litteratur

Målgrupp

Bibliotek, Företag, Organisation, Skola

Åldersgrupp

Familj, Förskoleklass (6 år), Grundsärskola, Gymnasiesärskola, Gymnasium (16-19 år), Vuxna, Åk 1-3 (7-9 år), Åk 4-6 (10-12 år), Åk 7-9 (13-15 år)

Språk

Engelska, Inget språk, Norska, Svenska

Kostnad (inkl. moms)

5578 kr (moms + fraktkostnader tillkommer)

Kommun

Alla kommuner i Värmland

Kan ta uppdrag inom ramen för Skapande skola

1

Registrera dig!

Premium Unfold

När du registrerar dig så ansöker du om att vara representerad i den databas med kulturskapare som finns på www.kulturpoolen.se. Om din ansökan blir godkänd efter granskning blir din profil synlig på webbplatsen och du blir kontaktbar och kan marknadsföra dig mot beställare och uppdragsgivare av skilda slag.

En kulturskapare som är representerad på www.kulturpoolen.se måste vara boende i Värmland och antingen har en högre konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet. Vi definierar även pedagoger inom konstområdena som kulturskapare.

Guide för profilsida
Här hittar du ett exempel på hur en profil kan se ut. Innehållet kan förstås variera stort beroende på inriktning.

Uppgifter om kulturskapare

Kontaktperson

Bilder
Bilderna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Max 15MB i JPG eller PNG. Bildförhållande kvadrat, minsta storlek 600x600px.

Filmlänkar
Filmerna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Länka gärna till YouTube, Vimeo eller annan vanligt förekommande plattform.

Du kommer kunna lägga till fler erbjudanden efter att din registrering och ansökan är granskad och godkänd.

Erbjudande

Ej tidsbundet – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör
Termin – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör.
Tidsbundet – Erbjudandet avpubliceras automatiskt då datum passerat.

Utbudsdagar

Varje hösttermin arrangeras Utbudsdagar. Under dessa dagar erbjuds skolor i Värmland att ta del av ett utbud av scenkonst och workshops som de sedan kan beställa och söka ekonomiskt stöd för inom ramen för Kulturrådets bidrag Skapande skola. Vilka erbjudanden som finns med i programmet under Utbudsdagarna beslutas av en referensgrupp bestående av sakkunniga.

Skapande skola

Skapande skola är ett statligt bidrag som kan bidra till att konst och kultur integreras i grundskolan på lång sikt. Bidraget administreras av Kulturrådet och är möjligt att söka en gång per år, under tidig vårtermin. Huvudmän för kommunal, statlig eller fristående grundskolan kan söka bidraget.

En kulturskapare som anlitas av en skola som erhåliit stöd inom ramen för Skapande skola måste uppfylla Arbetsförmedlingen Kulturs definition av professionell, yrkesverksam kulturproducent vilket i korthet innebär att kulturproducenten antigen har en högra konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet.

Nyhetsbrev

Samtycke till personuppgiftsbehandling

Läs mer om vår personuppgiftspolicy här

Logga in

Logga in med användarnamn eller lösenord

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hjälp oss att bli bättre! Ta några minuter och berätta vad du tycker om webbplatsen.

Kontaktuppgifter

Här hittar du kontaktuppgifter till kulturproducenten

kulturpoolen.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies