Kerstin Wessberg

Bild och form, Konstpedagogik

Presentation

Jag är socionomen som sadlade om till konstnär. Jag målar gärna "live", direkt framför motivet som kan vara människor som håller på med något. Det får gå snabbt, snabbt med otrolig koncentration. Eller live ute i naturen eller i staden. Fångar intrycken med krita eller gouache. Där emellan jobbar jag mer traditionellt i ateljén med äggoljetemperamålningar där fantasin får flöda.
Jag uppskattar kontakten med andra människor oavsett deras ålder, och håller därför också löpande målarkurser och workshops för både barn och vuxna.

Erbjudande
Ett stort, gemensamt collage

Beskrivning

Vi skapar ett collage tillsammans som handlar om ert aktuella tema/skolämne.

Workshop

Vi skapar ett stort collage tillsammans som handlar om ert aktuella skolämne. Det kan vara naturorienterat, som fiskar i Östersjön, eller annat ämne. Barnen målar egna målningar där de får chansen att visualisera det de lärt sig, och vi använder collageteknik för att infoga varje barns målning i den stora, gemensamma bilden. Detta möjliggör ett otroligt flexibelt skapande, där alla får vara med men ändå ha chans att fördjupa sig i sitt egna skapande. Det stora collaget blir färdigt direkt, och kan sättas upp på ledig väggyta. Storleken på det stora collaget kan anpassas till de väggar som finns. Tidsåtgången och materialåtgång kan också anpassas efter behov och resurser. Konstnären inleder workshopen med en introduktion i färgblandning, och har en färdig modell för att hela processen från start till mål. Det blir en lust- och färgfylld stund där intellektuella kunskaper omvandlas till ett stort, färgsprakande konstverk.

Inriktning

Bild och form, Konstpedagogik

Målgrupp

Företag, Organisation, Skola

Åldersgrupp

Alla åldrar

Språk

Engelska, Svenska

Kostnad (inkl. moms)

900 kr/timme, viss materialkostnad och resekostnad kan ingå enligt överenskommelse

Kommun

Alla kommuner i Värmland

Erbjudande
Vi kritmålar utomhus

Beskrivning

Vi går ut i närområdet och upptäcker färger och former med färgstarka och vattenlösliga kritor.

Workshop

Vi går ut i närområdet, antingen skolgården, närliggande natur eller annan nära bebyggd miljö. Vi utforskar ljus och skuggor, färger, former och hur man kan måla av sådant man ser. Men vi är ändå fria att ta in fantasi och egen tolkning. Vi avdramatiserar det här med att måla av, avbilda, och berättarglädjen tar över.

Jag visar hur man kan blanda färgkritornas färger för att få fram nya färger och nyanser och de många sätt man kan använda kritan på för olika effekter, som att måla i många lager och använda vatten för att få fram ännu mer färgstyrka och täckande ytor.

Tröskeln till bildskapande blir väldigt låg, alla kan klara av att skapa härliga och uttrycksfulla kritmålningar. Vi avslutar med att titta på det vi skapat och prata lite om det.

Tidsåtgång 1,5 timme, ungefär två lektionstimmar.
Pris för workshop inkl. planering 3 000 kr plus material 40 kr/barn
Då ingår vattenlösliga kritor i mycket bra kvalitet, färgade papper, stödkartong, sprayflaskor.

Inriktning

Bild och form

Målgrupp

Bibliotek, Företag, Organisation, Skola

Åldersgrupp

Alla åldrar

Språk

Engelska, Svenska

Kostnad (inkl. moms)

Pris för workshop inkl. planering 3 750 kr plus material 50 kr/barn. Reskostnad tillkommer utanför Karlstad och Hammarö.

Kommun

Alla kommuner i Värmland

Kan ta uppdrag inom ramen för Skapande skola

1

Sociala medier

Registrera dig!

Premium Unfold

När du registrerar dig så ansöker du om att vara representerad i den databas med kulturskapare som finns på www.kulturpoolen.se. Om din ansökan blir godkänd efter granskning blir din profil synlig på webbplatsen och du blir kontaktbar och kan marknadsföra dig mot beställare och uppdragsgivare av skilda slag.

En kulturskapare som är representerad på www.kulturpoolen.se måste vara boende i Värmland och antingen har en högre konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet. Vi definierar även pedagoger inom konstområdena som kulturskapare.

Guide för profilsida
Här hittar du ett exempel på hur en profil kan se ut. Innehållet kan förstås variera stort beroende på inriktning.

Uppgifter om kulturskapare

Kontaktperson

Bilder
Bilderna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Max 15MB i JPG eller PNG. Bildförhållande kvadrat, minsta storlek 600x600px.

Filmlänkar
Filmerna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Länka gärna till YouTube, Vimeo eller annan vanligt förekommande plattform.

Du kommer kunna lägga till fler erbjudanden efter att din registrering och ansökan är granskad och godkänd.

Erbjudande

Ej tidsbundet – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör
Termin – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör.
Tidsbundet – Erbjudandet avpubliceras automatiskt då datum passerat.

Utbudsdagar

Varje hösttermin arrangeras Utbudsdagar. Under dessa dagar erbjuds skolor i Värmland att ta del av ett utbud av scenkonst och workshops som de sedan kan beställa och söka ekonomiskt stöd för inom ramen för Kulturrådets bidrag Skapande skola. Vilka erbjudanden som finns med i programmet under Utbudsdagarna beslutas av en referensgrupp bestående av sakkunniga.

Skapande skola

Skapande skola är ett statligt bidrag som kan bidra till att konst och kultur integreras i grundskolan på lång sikt. Bidraget administreras av Kulturrådet och är möjligt att söka en gång per år, under tidig vårtermin. Huvudmän för kommunal, statlig eller fristående grundskolan kan söka bidraget.

En kulturskapare som anlitas av en skola som erhåliit stöd inom ramen för Skapande skola måste uppfylla Arbetsförmedlingen Kulturs definition av professionell, yrkesverksam kulturproducent vilket i korthet innebär att kulturproducenten antigen har en högra konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet.

Nyhetsbrev

Samtycke till personuppgiftsbehandling

Läs mer om vår personuppgiftspolicy här

Logga in

Logga in med användarnamn eller lösenord

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hjälp oss att bli bättre! Ta några minuter och berätta vad du tycker om webbplatsen.

Kontaktuppgifter

Här hittar du kontaktuppgifter till kulturproducenten

kulturpoolen.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies