Louise Alvarsson

Litteratur

Presentation

Jag skriver själv och handleder andra i skrivande. Kom ut med min första skönlitterära bok Vid liv på Norstedts förlag i januari 2024. Har tidigare utgivit Skriv bara skriv och Skriv och må bra på Votum förlag.

Jag håller kurser och workshoppar för både äldre och yngre, är initiativtagare till Värmland skriver, var projektledare 2015-2023. Var handledare för Drömsommarjobbet med inriktning skrivande på uppdrag av Region Värmland 2020-2023.

Parallellt med uppdrag i egen firma har jag en tjänst på Karlstads universitetsbibliotek där jag hjälper studenter med akademiskt skrivande.

Jag jobbar med texter hela dagarna och tycker om att möta och inspirera andra till att skriva!

Erbjudande
Skriv bara skriv

Beskrivning

Jag håller kurser och workshoppar utifrån min bok "Skriv bara skriv". Boken består av övningar och tips för en kreativ skrivprocess. En kurs eller workshop kan bestå av ett eller flera tillfällen. Jag anpassar innehåll och upplägg efter behov och önskemål. Jag är även flexibel när det gäller antal deltagare. Kurser och workshoppar kan ske både fysiskt och digitalt.

Pris beror på beställare, tid och antal deltagare. Jag utgår från författarförbundets rekommendationer, men hör av er så kommer vi överens om det som passar bäst.

Workshop

En klassisk skrivarworkshop inleds med enklare kom i gång-övningar för att avslutas med någon längre skrivövning. Deltagarna får känna på hur det är att skriva på olika sätt. Det viktigaste är att komma i gång och att få känna lusten i att skriva. En workshop kan även vara fördjupande om deltagarna är vana skribenter. Innehållet anpassas utifrån vilka deltagarna är och vilka behov och önskemål som finns.

Inriktning

Litteratur

Målgrupp

Bibliotek, Företag, Organisation, Skola

Åldersgrupp

Familj, Förskoleklass (6 år), Gymnasium (16-19 år), Vuxna, Åk 1-3 (7-9 år), Åk 4-6 (10-12 år), Åk 7-9 (13-15 år)

Språk

Svenska

Kostnad (inkl. moms)

3400-8500 (ex moms)

Kommun

Alla kommuner i Värmland

Erbjudande
Skriv och må bra

Beskrivning

Jag håller kurser, workshoppar och handleder utifrån mitt eget koncept och boken Skriv och må bra. Det är baserat på läkande skrivande och jag är certifierad Write Your Self-vägledare, men i kombination med kreativt skrivande. Här ligger fokus på skrivprocess och att må bra under tiden man skriver, och att närma sig själv med hjälp av skrivande. Innehåll kan anpassas beroende på målgrupp.

Pris beror på beställare, tid och antal deltagare. Jag utgår från författarförbundets rekommendationer, men hör av er så kommer vi överens om det som passar bäst.

Workshop

Kortare skrivövningar varvas med längre, beroende på upplägg. Fokus på skrivprocess och att komma närmare sig själv. Innehåll kan anpassas beroende på målgrupp.

Inriktning

Litteratur

Målgrupp

Bibliotek, Företag, Organisation, Skola

Åldersgrupp

Gymnasium (16-19 år), Vuxna, Åk 7-9 (13-15 år)

Språk

Svenska

Kostnad (inkl. moms)

3400-8500 (ex moms)

Kommun

Alla kommuner i Värmland

Erbjudande
Författarbesök

Beskrivning

Berätta om mitt författarskap och om min bok Vid liv.

Workshop

Kan koppla på skrivarworkshop – skönlitterärt skrivande.

Inriktning

Litteratur

Målgrupp

Bibliotek, Företag, Organisation, Skola

Åldersgrupp

Gymnasium (16-19 år), Vuxna, Åk 7-9 (13-15 år)

Språk

Svenska

Kostnad (inkl. moms)

3400-8500 (ex moms)

Kommun

Alla kommuner i Värmland

Sociala medier

Registrera dig!

Premium Unfold

När du registrerar dig så ansöker du om att vara representerad i den databas med kulturskapare som finns på www.kulturpoolen.se. Om din ansökan blir godkänd efter granskning blir din profil synlig på webbplatsen och du blir kontaktbar och kan marknadsföra dig mot beställare och uppdragsgivare av skilda slag.

En kulturskapare som är representerad på www.kulturpoolen.se måste vara boende i Värmland och antingen har en högre konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet. Vi definierar även pedagoger inom konstområdena som kulturskapare.

Guide för profilsida
Här hittar du ett exempel på hur en profil kan se ut. Innehållet kan förstås variera stort beroende på inriktning.

Uppgifter om kulturskapare

Kontaktperson

Bilder
Bilderna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Max 15MB i JPG eller PNG. Bildförhållande kvadrat, minsta storlek 600x600px.

Filmlänkar
Filmerna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Länka gärna till YouTube, Vimeo eller annan vanligt förekommande plattform.

Du kommer kunna lägga till fler erbjudanden efter att din registrering och ansökan är granskad och godkänd.

Erbjudande

Ej tidsbundet – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör
Termin – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör.
Tidsbundet – Erbjudandet avpubliceras automatiskt då datum passerat.

Utbudsdagar

Varje hösttermin arrangeras Utbudsdagar. Under dessa dagar erbjuds skolor i Värmland att ta del av ett utbud av scenkonst och workshops som de sedan kan beställa och söka ekonomiskt stöd för inom ramen för Kulturrådets bidrag Skapande skola. Vilka erbjudanden som finns med i programmet under Utbudsdagarna beslutas av en referensgrupp bestående av sakkunniga.

Skapande skola

Skapande skola är ett statligt bidrag som kan bidra till att konst och kultur integreras i grundskolan på lång sikt. Bidraget administreras av Kulturrådet och är möjligt att söka en gång per år, under tidig vårtermin. Huvudmän för kommunal, statlig eller fristående grundskolan kan söka bidraget.

En kulturskapare som anlitas av en skola som erhåliit stöd inom ramen för Skapande skola måste uppfylla Arbetsförmedlingen Kulturs definition av professionell, yrkesverksam kulturproducent vilket i korthet innebär att kulturproducenten antigen har en högra konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet.

Nyhetsbrev

Samtycke till personuppgiftsbehandling

Läs mer om vår personuppgiftspolicy här

Logga in

Logga in med användarnamn eller lösenord

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hjälp oss att bli bättre! Ta några minuter och berätta vad du tycker om webbplatsen.

Kontaktuppgifter

Här hittar du kontaktuppgifter till kulturproducenten

  • Namn
  • E-post
  • Telefon
  • Hemsida

kulturpoolen.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies