Louise Alvarsson

Litteratur

Presentation

Jag har alltid skrivit och gillat berättelser. Det var därför jag från början utbildade mig till journalist – för att få skriva om andras berättelser. Men jag skriver även utifrån mig själv och har under åren utvecklat mitt skönlitterära skrivande. Jag har utbildat mig till skrivpedagog och är även certifierad Write Your Self-skrivvägledare. Jag håller kurser, workshops och handleder andra i skrivande. Jag gav 2019 ut boken Skriv bara skriv.

Jag har varit redaktör för tre novellantologier som är utgivna i projektet Värmland skriver, som jag även är projektledare för och initiativtagare till. Parallellt med detta har jag en tjänst på Karlstads universitetsbibliotek där jag är skrivhandledare.

Jag jobbar med texter hela dagarna och tycker om att möta människor. Jag tror aldrig att jag kommer tröttna på att skriva, inte heller på att inspirera andra till att skriva.

När jag inte skriver läser jag – skönlitteratur, fackböcker och tidningsartiklar.

Erbjudande
Skriv bara skriv

Beskrivning

Jag håller kurser och workshops utifrån min bok "Skriv bara skriv". Boken består av övningar och tips för en kreativ skrivprocess. En kurs eller workshop kan bestå av ett eller flera tillfällen. Jag anpassar innehåll och upplägg efter behov och önskemål. Jag är även flexibel när det gäller antal deltagare. Kurser och workshops kan ske både fysiskt och digitalt.

Workshop

En klassisk skrivarworkshop inleds med enklare kom i gång-övningar för att avslutas med någon längre skrivövning. Deltagarna får känna på hur det är att skriva på olika sätt. Det viktigaste är att komma i gång och att få känna lusten i att skriva. En workshop kan även vara fördjupande om deltagarna är vana skribenter. Innehållet anpassas utifrån vilka deltagarna är och vilka behov och önskemål som finns.

Inriktning

Litteratur

Målgrupp

Bibliotek, Företag, Organisation, Skola

Åldersgrupp

Förskoleklass (6 år), Gymnasium (16-19 år), Vuxna, Åk 1-3 (7-9 år), Åk 4-6 (10-12 år), Åk 7-9 (13-15 år)

Språk

Svenska

Kostnad (inkl. moms)

3750

Kommun

Alla kommuner i Värmland

Erbjudande
Skriv dig själv – läkande skrivande

Beskrivning

Jag tror på skrivandet som läkande kraft och erbjuder kurser och handledning för dig som vill utforska detta mer. Jag är certifierad Write Your Self-vägledare och utgår från deras metod som handlar om att skriva om/efter trauma. Ett trauma kan vara större eller mindre. Du behöver inte känna att du måste ha ett stort trauma bakom dig, utan det kan handla om att skriva om/utifrån sig själv – Write Your Self – för att upptäcka sådant man kan ha inom sig utan att veta om det. Det kan handla om att skriva för att må bättre.

Läs mer om Write Your Selfs metod: https://www.writeyourself.com

Här finns jag med i Write Your Selfs vägledarregister: https://www.writeyourself.com/hitta-en-vagledare

Workshop

Workshops kan hållas på distans via nätet eller i fysisk form. Vill du komma igång med ditt skrivande eller utveckla och fördjupa ditt befintliga skrivande? Vill du lära känna dig själv på ett djupare plan genom att skriva? Jag kan erbjuda olika upplägg beroende på var du befinner dig. Vi har alla någonting att berätta.

Inriktning

Litteratur

Målgrupp

Bibliotek, Företag, Organisation, Skola

Åldersgrupp

Gymnasium (16-19 år), Vuxna, Åk 7-9 (13-15 år)

Språk

Svenska

Kostnad (inkl. moms)

3750

Kommun

Alla kommuner i Värmland

Sociala medier

Registrera dig!

Premium Unfold

När du registrerar dig så ansöker du om att vara representerad i den databas med kulturskapare som finns på www.kulturpoolen.se. Om din ansökan blir godkänd efter granskning blir din profil synlig på webbplatsen och du blir kontaktbar och kan marknadsföra dig mot beställare och uppdragsgivare av skilda slag.

En kulturskapare som är representerad på www.kulturpoolen.se måste vara boende i Värmland och antingen har en högre konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet. Vi definierar även pedagoger inom konstområdena som kulturskapare.

Guide för profilsida
Här hittar du ett exempel på hur en profil kan se ut. Innehållet kan förstås variera stort beroende på inriktning.

Uppgifter om kulturskapare

Kontaktperson

Bilder
Bilderna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Max 15MB i JPG eller PNG. Bildförhållande kvadrat, minsta storlek 600x600px.

Filmlänkar
Filmerna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Länka gärna till YouTube, Vimeo eller annan vanligt förekommande plattform.

Du kommer kunna lägga till fler erbjudanden efter att din registrering och ansökan är granskad och godkänd.

Erbjudande

Ej tidsbundet – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör
Termin – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör.
Tidsbundet – Erbjudandet avpubliceras automatiskt då datum passerat.

Utbudsdagar

Varje hösttermin arrangeras Utbudsdagar. Under dessa dagar erbjuds skolor i Värmland att ta del av ett utbud av scenkonst och workshops som de sedan kan beställa och söka ekonomiskt stöd för inom ramen för Kulturrådets bidrag Skapande skola. Vilka erbjudanden som finns med i programmet under Utbudsdagarna beslutas av en referensgrupp bestående av sakkunniga.

Skapande skola

Skapande skola är ett statligt bidrag som kan bidra till att konst och kultur integreras i grundskolan på lång sikt. Bidraget administreras av Kulturrådet och är möjligt att söka en gång per år, under tidig vårtermin. Huvudmän för kommunal, statlig eller fristående grundskolan kan söka bidraget.

En kulturskapare som anlitas av en skola som erhåliit stöd inom ramen för Skapande skola måste uppfylla Arbetsförmedlingen Kulturs definition av professionell, yrkesverksam kulturproducent vilket i korthet innebär att kulturproducenten antigen har en högra konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet.

Nyhetsbrev

Samtycke till personuppgiftsbehandling

Läs mer om vår personuppgiftspolicy här

Logga in

Logga in med användarnamn eller lösenord

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hjälp oss att bli bättre! Ta några minuter och berätta vad du tycker om webbplatsen.

Kontaktuppgifter

Här hittar du kontaktuppgifter till kulturproducenten

  • Namn
  • E-post
  • Telefon
  • Hemsida

kulturpoolen.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies