Sabina Ostermark

Konsthantverk, Konstpedagogik, Slöjd och hantverk

Presentation

Handens kunskap och handens erfarenhet finns i hantverket lika mycket som i vår vardag. De som växer upp och möter olika sorters människor kommer också lättare förstå olika sorters människor. Jag har arbetat med ungas kulturskapande sedan 2002. Mitt skapande i form av växtfärgning påbörjade jag 2017. Sammanhang är viktigt för mig. Till kulturpoolen erbjuder jag olika kursupplägg som för samman handens kunskap inom området växtfärgning med kemi, specifikt ph-värde. Färgningens historia och miljöaspekter av industriell textilfärgning, är andra saker jag kan lägga fokus på i samråd med beställare. Mina kurser går att anpassa på många sätt, de kan göras för förskola så väl som äldreboende. Om jag är ensam är tolv personer lagom.

Erbjudande
Textilfärgningskemi. Handens kunskap och samtal om Ph - värden

Beskrivning

En praktisk workshop där vi gör färgningar av bomullstyger och kopplar vårt arbete till kemi och till textilfärgningens miljöpåverkan. Är avsedd för högstadiet och kopplad till kemiämnet, ett utmärkt tillfälle att låta estetiska lärprocesser ta plats i ett naturvetenskapligt ämne.

Workshop

Workshop kan genomföras på dubbellektion i ett anpassat upplägg för skola. Roligast är dock två tillfällen så förändringar över tid kan undersökas gemensamt. Prisuppgift gäller Förberedelsetid i lokal minst en timme före.
Allt material som behövs för workshop kan ordnas, men om beställaren är en skola är det mycket bättre att komma överens om vad som finns i skolsal och vad som behöver tas med.

Inriktning

Konsthantverk, Konstpedagogik, Slöjd och hantverk

Målgrupp

Företag, Organisation, Skola

Åldersgrupp

Familj, Förskoleklass (6 år), Gymnasiesärskola, Gymnasium (16-19 år), Åk 1-3 (7-9 år), Åk 4-6 (10-12 år), Åk 7-9 (13-15 år)

Språk

Svenska

Kostnad (inkl. moms)

4200

Kommun

Alla kommuner i Värmland

Kan ta uppdrag inom ramen för Skapande skola

1

Registrera dig!

Premium Unfold

När du registrerar dig så ansöker du om att vara representerad i den databas med kulturskapare som finns på www.kulturpoolen.se. Om din ansökan blir godkänd efter granskning blir din profil synlig på webbplatsen och du blir kontaktbar och kan marknadsföra dig mot beställare och uppdragsgivare av skilda slag.

En kulturskapare som är representerad på www.kulturpoolen.se måste vara boende i Värmland och antingen har en högre konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet. Vi definierar även pedagoger inom konstområdena som kulturskapare.

Guide för profilsida
Här hittar du ett exempel på hur en profil kan se ut. Innehållet kan förstås variera stort beroende på inriktning.

Uppgifter om kulturskapare

Kontaktperson

Bilder
Bilderna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Max 15MB i JPG eller PNG. Bildförhållande kvadrat, minsta storlek 600x600px.

Filmlänkar
Filmerna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Länka gärna till YouTube, Vimeo eller annan vanligt förekommande plattform.

Du kommer kunna lägga till fler erbjudanden efter att din registrering och ansökan är granskad och godkänd.

Erbjudande

Ej tidsbundet – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör
Termin – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör.
Tidsbundet – Erbjudandet avpubliceras automatiskt då datum passerat.

Utbudsdagar

Varje hösttermin arrangeras Utbudsdagar. Under dessa dagar erbjuds skolor i Värmland att ta del av ett utbud av scenkonst och workshops som de sedan kan beställa och söka ekonomiskt stöd för inom ramen för Kulturrådets bidrag Skapande skola. Vilka erbjudanden som finns med i programmet under Utbudsdagarna beslutas av en referensgrupp bestående av sakkunniga.

Skapande skola

Skapande skola är ett statligt bidrag som kan bidra till att konst och kultur integreras i grundskolan på lång sikt. Bidraget administreras av Kulturrådet och är möjligt att söka en gång per år, under tidig vårtermin. Huvudmän för kommunal, statlig eller fristående grundskolan kan söka bidraget.

En kulturskapare som anlitas av en skola som erhåliit stöd inom ramen för Skapande skola måste uppfylla Arbetsförmedlingen Kulturs definition av professionell, yrkesverksam kulturproducent vilket i korthet innebär att kulturproducenten antigen har en högra konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet.

Nyhetsbrev

Samtycke till personuppgiftsbehandling

Läs mer om vår personuppgiftspolicy här

Logga in

Logga in med användarnamn eller lösenord

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hjälp oss att bli bättre! Ta några minuter och berätta vad du tycker om webbplatsen.

Kontaktuppgifter

Här hittar du kontaktuppgifter till kulturproducenten

kulturpoolen.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies