Utbudsdagar för scenkonst

Varje år arrangeras utbudsdagar för scenkonst. Under dessa dagar erbjuds skolor i Värmland att ta del av ett utbud av scenkonst och workshops som de sedan kan beställa och söka ekonomiskt stöd för inom ramen för Kulturrådets bidrag Skapande skola.

De kulturproducent som är representerad under Utbudsdagar för scenkonst uppfyller Arbetsförmedlingen Kulturs definition av professionell, yrkesverksam kulturproducent vilket gör att de är godkända av Kulturrådet för att medverka i projekt med bidrag från Skapande skola.

På grund av pandemin ersätts 2021 år Utbudsdagar för scenkonst av en digital utbudskatalog.

Delta som kulturproducent

Ansökningsdatum för 2021 års Utbudsdagar för scenkonst har passerat. 

Kulturproducenter som är stationerade och verksamma i Värmland ansöker först om att bli representerade i Kulturpoolen och kan sedan välja att ansöka om medverkan på Utbudsdagarna för scenkonst under Mina sidor. Läs mer och registrera dig som kulturproducent.

Kulturproducenter som är stationerade och verksamma utanför Värmland ansöker om medverkan på Utbudsdagarna för scenkonst via ett särskilt formulär. Länk publiceras inom kort.

Besökare

Utbudsdagarna vänder sig till dig som arbetar med kultur för barn och unga. Här får du inspiration till hur kulturen kan vara en tillgång för dig och ditt arbete. Programmet bjuder på smakprov ur ett brett kulturutbud. Datum för 2022 års Utbudsdagar för scenkonst publiceras här på sidan i god tid innan evenemanget.

Kontakt

Anna Skoglund
Verksamhetsledare
Riksteatern Värmland
anna.skoglund@riksteatern.se

Sofia Wretling
Enhetschef
Avdelningen för kulturutveckling
Region Värmland
sofia.wretling@regionvarmland.se

Registrera dig!

Premium Unfold

När du registrerar dig så ansöker du om att vara representerad i den databas med kulturskapare som finns på www.kulturpoolen.se. Om din ansökan blir godkänd efter granskning blir din profil synlig på webbplatsen och du blir kontaktbar och kan marknadsföra dig mot beställare och uppdragsgivare av skilda slag.

En kulturskapare som är representerad på www.kulturpoolen.se måste vara boende i Värmland och antingen har en högre konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet. Vi definierar även pedagoger inom konstområdena som kulturskapare.

Guide för profilsida
Här hittar du ett exempel på hur en profil kan se ut. Innehållet kan förstås variera stort beroende på inriktning.

Uppgifter om kulturskapare

Kontaktperson

Bilder
Bilderna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Max 15MB i JPG eller PNG. Bildförhållande kvadrat, minsta storlek 600x600px.

Filmlänkar
Filmerna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Länka gärna till YouTube, Vimeo eller annan vanligt förekommande plattform.

Du kommer kunna lägga till fler erbjudanden efter att din registrering och ansökan är granskad och godkänd.

Erbjudande

Ej tidsbundet – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör
Termin – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör.
Tidsbundet – Erbjudandet avpubliceras automatiskt då datum passerat.

Utbudsdagar

Varje hösttermin arrangeras Utbudsdagar. Under dessa dagar erbjuds skolor i Värmland att ta del av ett utbud av scenkonst och workshops som de sedan kan beställa och söka ekonomiskt stöd för inom ramen för Kulturrådets bidrag Skapande skola. Vilka erbjudanden som finns med i programmet under Utbudsdagarna beslutas av en referensgrupp bestående av sakkunniga.

Skapande skola

Skapande skola är ett statligt bidrag som kan bidra till att konst och kultur integreras i grundskolan på lång sikt. Bidraget administreras av Kulturrådet och är möjligt att söka en gång per år, under tidig vårtermin. Huvudmän för kommunal, statlig eller fristående grundskolan kan söka bidraget.

En kulturskapare som anlitas av en skola som erhåliit stöd inom ramen för Skapande skola måste uppfylla Arbetsförmedlingen Kulturs definition av professionell, yrkesverksam kulturproducent vilket i korthet innebär att kulturproducenten antigen har en högra konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet.

Nyhetsbrev

Samtycke till personuppgiftsbehandling

Läs mer om vår personuppgiftspolicy här

Logga in

Logga in med användarnamn eller lösenord

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hjälp oss att bli bättre! Ta några minuter och berätta vad du tycker om webbplatsen.

kulturpoolen.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies