Clude Dance Company

Dans

Presentation

Clude Dance Company har sitt säte i Karlstad och är knutna till Dansstudion Karlstad.
Clude Dance Company har funnits sedan år 2000 och många dansare har hunnit vara med genom åren några kortare tid. Konstnärlig ledare är Ia Pettersson men i de flesta av föreställningar och projekt tar Cludes dansare gemensamt ansvar för både idé och koreografi. Clude bjuder ofta in gästdansare och koreografer. Under åren har vi bl.a. arbetat med David Dalmo, Martin Ferretti , Hanna Herbertsson, Maggie Aulin, Maele Cheza S, Ana Strandberg, Jenny Major, Aleksandra Rudnicka, Robert Söderström och Carl Olof Berg.
Clude Dance Company arbetar även med integrationsprojekt och med ungdomar och vuxna med funktionsvariationer.

Erbjudande
Save the Planet

Beskrivning

Dansföreställningen Save the Planet är 30 minuter lång och kan anpassas efter olika skolor och deras behov. Eleverna medverkar i föreställningen och temat är vårt gemensamma ansvar för vår miljö. I föreställningen får man uppleva olika dansgenrer och andra uttryck. Dansarna och danslärarna har en stor mångfald och olika dansbakgrunder i genrer som modern/nutida, jazz, hiphop, breaking, afrohouse mm.

Workshop

Eleverna får vara med på en workshop och prova olika dansmoment samt lära sig 1-2 gemensamma dansformer som sedan är med i föreställningen. Dansklassen är upplagd på ett inkluderande sätt där alla, oavsett erfarenhet, kan ta del av dansen. Workshopen/dansklasserna kan också sträcka sig över en längre tid enligt överenskommelse. T ex att eleverna och pedagogerna får ta del av dansen under en 4-veckorsperiod som kan vara ett tillfälle/vecka på en skola eller att eleverna kommer till Dansstudion i Karlstad.

Inriktning

Dans

Målgrupp

Bibliotek, Skola

Åldersgrupp

0-5 år, Förskoleklass (6 år), Grundsärskola, Åk 1-3 (7-9 år), Åk 4-6 (10-12 år)

Språk

Svenska

Kostnad (inkl. moms)

35 000

Tekniska specifikationer

Scenyta: 8x8 meter
Takhöjd: 3-4 meter
Byggtid/rivtid: 2 timmar/1 timme
Elkrav: Vanligt eluttag
Mörkläggning: Önskvärt om vi är inomhus
Bärhjälp: Nej
Övrigt: Inga

Kommun

Alla kommuner i Värmland

Sociala medier

Registrera dig!

Premium Unfold

När du registrerar dig så ansöker du om att vara representerad i den databas med kulturskapare som finns på www.kulturpoolen.se. Om din ansökan blir godkänd efter granskning blir din profil synlig på webbplatsen och du blir kontaktbar och kan marknadsföra dig mot beställare och uppdragsgivare av skilda slag.

En kulturskapare som är representerad på www.kulturpoolen.se måste vara boende i Värmland och antingen har en högre konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet. Vi definierar även pedagoger inom konstområdena som kulturskapare.

Guide för profilsida
Här hittar du ett exempel på hur en profil kan se ut. Innehållet kan förstås variera stort beroende på inriktning.

Uppgifter om kulturskapare

Kontaktperson

Bilder
Bilderna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Max 15MB i JPG eller PNG. Bildförhållande kvadrat, minsta storlek 600x600px.

Filmlänkar
Filmerna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Länka gärna till YouTube, Vimeo eller annan vanligt förekommande plattform.

Du kommer kunna lägga till fler erbjudanden efter att din registrering och ansökan är granskad och godkänd.

Erbjudande

Ej tidsbundet – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör
Termin – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör.
Tidsbundet – Erbjudandet avpubliceras automatiskt då datum passerat.

Utbudsdagar

Varje hösttermin arrangeras Utbudsdagar. Under dessa dagar erbjuds skolor i Värmland att ta del av ett utbud av scenkonst och workshops som de sedan kan beställa och söka ekonomiskt stöd för inom ramen för Kulturrådets bidrag Skapande skola. Vilka erbjudanden som finns med i programmet under Utbudsdagarna beslutas av en referensgrupp bestående av sakkunniga.

Skapande skola

Skapande skola är ett statligt bidrag som kan bidra till att konst och kultur integreras i grundskolan på lång sikt. Bidraget administreras av Kulturrådet och är möjligt att söka en gång per år, under tidig vårtermin. Huvudmän för kommunal, statlig eller fristående grundskolan kan söka bidraget.

En kulturskapare som anlitas av en skola som erhåliit stöd inom ramen för Skapande skola måste uppfylla Arbetsförmedlingen Kulturs definition av professionell, yrkesverksam kulturproducent vilket i korthet innebär att kulturproducenten antigen har en högra konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet.

Nyhetsbrev

Samtycke till personuppgiftsbehandling

Läs mer om vår personuppgiftspolicy här

Logga in

Logga in med användarnamn eller lösenord

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hjälp oss att bli bättre! Ta några minuter och berätta vad du tycker om webbplatsen.

Kontaktuppgifter

Här hittar du kontaktuppgifter till kulturproducenten

  • Namn
  • E-post
  • Telefon
  • Hemsida

kulturpoolen.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies