Dansinitiativet

Dans, Teater

Presentation

Dansinitiativet är ett kompani och Norrbottens första fria scen för samtida dans och cirkus, baserade i Luleå. Kompaniet producerar turnerande verk i gränslandet mellan dans och cirkus med ett särkilt fokus på barn och unga. Den konstnärsdrivna scenen bjuder in publik till möte med samtida dans och cirkus. Scenen omfamnar kompaniets egenproduktion, residens och gästspel med särskilt fokus på vuxna. Dansinitiativet driver även utvecklingsprojekt som syftar till att genom praktiska insatser arbeta för ett attraktivt och hållbart klimat som stärker den nationella infrastrukturen för den rörelsebaserade scenkonsten vidare norrut i Barentsregionen.

Erbjudande
Hela havet stormar

Beskrivning

”En föreställning som får hudkostymen att spricka hos stora såväl som mindre i publiken.” - Marit Strandberg, Västerbottens kuriren

En samproduktion mellan Dansinitiativet och Lule Stassteater.

En dans- och teaterföreställning från 10 år om modet det krävs att segla ensam runt jorden.
I tider av stormar, isolering, stiltje och strålande sol. ”Hela havet stormar” inspireras av den sanna berättelsen om Laura Dekker, världens yngsta person att ensamsegla runt jorden, som var 14 år när hon gav sig ut på sin båt Guppy 2010. Det är också en berättelse om att möta döden, sorg och förlust. Om Seglarinnan i oss alla och om knoparna som är våra relationer. Och om förmågan att hissa segel igen när stormen varit framme.

Föreställningen inspireras av den sanna berättelsen om Laura Dekker, världens yngsta person att ensamsegla jorden runt, som var 14 år när hon gav sig ut på sin båt Guppy 2010.

KOREOGRAFEN OCH REGISSÖREN Carl Olof Berg har bjudit in dramatikern och aktivisten America Ve

Inriktning

Dans, Teater

Målgrupp

Bibliotek, Företag, Organisation, Skola

Åldersgrupp

Gymnasium (16-19 år), Vuxna, Åk 4-6 (10-12 år), Åk 7-9 (13-15 år)

Språk

Svenska

Kostnad (inkl. moms)

16000

Maximalt publikantal

50

Tekniska specifikationer

Scenyta: 10x10m
Takhöjd: 3m
Byggtid/rivtid: 3,5h/1h
Elkrav: 1 x 16A
Mörkläggning: Ja! Helt mörkt.
Bärhjälp: 1 person
Övrigt: Scenrök används i föreställningen. Möjlighet att stänga av brandlarm är ett krav.

Kommun

Alla kommuner i Värmland

Erbjudandet gäller

Vårtermin, Hösttermin

Sociala medier

Registrera dig!

Premium Unfold

När du registrerar dig så ansöker du om att vara representerad i den databas med kulturskapare som finns på www.kulturpoolen.se. Om din ansökan blir godkänd efter granskning blir din profil synlig på webbplatsen och du blir kontaktbar och kan marknadsföra dig mot beställare och uppdragsgivare av skilda slag.

En kulturskapare som är representerad på www.kulturpoolen.se måste vara boende i Värmland och antingen har en högre konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet. Vi definierar även pedagoger inom konstområdena som kulturskapare.

Guide för profilsida
Här hittar du ett exempel på hur en profil kan se ut. Innehållet kan förstås variera stort beroende på inriktning.

Uppgifter om kulturskapare

Kontaktperson

Bilder
Bilderna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Max 15MB i JPG eller PNG. Bildförhållande kvadrat, minsta storlek 600x600px.

Filmlänkar
Filmerna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Länka gärna till YouTube, Vimeo eller annan vanligt förekommande plattform.

Du kommer kunna lägga till fler erbjudanden efter att din registrering och ansökan är granskad och godkänd.

Erbjudande

Ej tidsbundet – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör
Termin – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör.
Tidsbundet – Erbjudandet avpubliceras automatiskt då datum passerat.

Utbudsdagar

Varje hösttermin arrangeras Utbudsdagar. Under dessa dagar erbjuds skolor i Värmland att ta del av ett utbud av scenkonst och workshops som de sedan kan beställa och söka ekonomiskt stöd för inom ramen för Kulturrådets bidrag Skapande skola. Vilka erbjudanden som finns med i programmet under Utbudsdagarna beslutas av en referensgrupp bestående av sakkunniga.

Skapande skola

Skapande skola är ett statligt bidrag som kan bidra till att konst och kultur integreras i grundskolan på lång sikt. Bidraget administreras av Kulturrådet och är möjligt att söka en gång per år, under tidig vårtermin. Huvudmän för kommunal, statlig eller fristående grundskolan kan söka bidraget.

En kulturskapare som anlitas av en skola som erhåliit stöd inom ramen för Skapande skola måste uppfylla Arbetsförmedlingen Kulturs definition av professionell, yrkesverksam kulturproducent vilket i korthet innebär att kulturproducenten antigen har en högra konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet.

Nyhetsbrev

Samtycke till personuppgiftsbehandling

Läs mer om vår personuppgiftspolicy här

Logga in

Logga in med användarnamn eller lösenord

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hjälp oss att bli bättre! Ta några minuter och berätta vad du tycker om webbplatsen.

Kontaktuppgifter

Här hittar du kontaktuppgifter till kulturproducenten

  • Namn
  • E-post
  • Telefon
  • Hemsida

kulturpoolen.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies