Duo Danzeros Cirkus & Teaterproduktion

Cirkus, Dans, Musik, Teater

Presentation

Duo Danzeros Cirkus & Teater erbjuder föreställningar och workshop inom cirkus och teater/drama liksom regi och produktionsuppdrag.

Erbjudande
Den skrävlande hjälten från Florens och kampen om Pantalones arv

Beskrivning

"Den skrävlande hjälten..." är en dans och teaterföreställning i Commedia dell' Arte stil där de medverkande använder mask. Till toner av barockmusik spelas ett drama om den gamle snåljåpen Pantalones arv upp där även överheten i form av Generalmajor Kakafuego från Spanien kommer och annekterar gården. En kamp om att lösa gåtan för att få arvet tar sin början. Alla smider sina planer utifrån egna intressen och skyr inga medel för att nå sitt mål.
Hur historien slutar, vem som får arvet, gården och sitt livs kärlek och vem som beställt pizzan får sin lösning i denna fartfyllda och spektakulära dans och teaterföreställning. Allt till toner av klassisk, rockig, barockmusik!

Workshop

Om så önskas kan workshop erhållas i anslutning till föreställningen. Workshopen kan exempelvis innehålla maskspel, karaktärs- och rollarbete, akrobatik, dans mm.
Allt utifrån önskemål och målgrupp.

Inriktning

Cirkus, Dans, Musik, Teater

Målgrupp

Bibliotek, Företag, Organisation, Skola

Åldersgrupp

Familj, Förskoleklass (6 år), Grundsärskola, Gymnasiesärskola, Gymnasium (16-19 år), Vuxna, Åk 1-3 (7-9 år), Åk 4-6 (10-12 år), Åk 7-9 (13-15 år)

Språk

Inget språk, Svenska

Kostnad (inkl. moms)

15000

Maximalt publikantal

80

Tekniska specifikationer

Scenyta: 6x6m
Takhöjd: min 2,4m
Byggtid/rivtid: 120/60min
Elkrav: 220V 10 Amp
Mörkläggning: önskvärd
Bärhjälp: nej

Kommun

Alla kommuner i Värmland

Erbjudande
Cirkusskola med Duo Danzeros

Beskrivning

Cirkusskola med Duo Danzeros innebär att deltagarna provar och tränar olika cirkuskonster. Det kan vara akrobatik, jonglering, lindans, balansbräda, clowneri och enhjulscykling. Förutom att använda sin kropp är cirkus även arbete med mod, tillit, samarbete, problemlösning, matematik, respekt för varandra och rekvisita och inte minst tålamod.
Cirkus är för alla!
Duo Danzeros har bedrivit cirkusskola sedan 1990 i egen regi, via folkparkerna, kommuner och Skapande Skola för tusentals barn.

Workshop

Cirkusskolan kan fås som prova-på eller som temaversion då skolan pågår under ett flertal dagar/pass och kan mynna ut i en avslutande föreställning för familj och kompisar.
Passens längd kan vara mellan 90 - 180 minuter beroende på antal deltagare, målsättning, upplägg och antal instruktörer.
Kontakta Duo Danzeros för innehåll, upplägg och planering.

Inriktning

Cirkus

Målgrupp

Bibliotek, Företag, Organisation, Skola

Åldersgrupp

Familj, Förskoleklass (6 år), Grundsärskola, Gymnasiesärskola, Gymnasium (16-19 år), Vuxna, Åk 1-3 (7-9 år), Åk 4-6 (10-12 år), Åk 7-9 (13-15 år)

Språk

Engelska, Svenska

Kostnad (inkl. moms)

Kostnad beror på antal deltagare, antal pass och antal instruktörer

Kommun

Alla kommuner i Värmland

Registrera dig!

Premium Unfold

När du registrerar dig så ansöker du om att vara representerad i den databas med kulturskapare som finns på www.kulturpoolen.se. Om din ansökan blir godkänd efter granskning blir din profil synlig på webbplatsen och du blir kontaktbar och kan marknadsföra dig mot beställare och uppdragsgivare av skilda slag.

En kulturskapare som är representerad på www.kulturpoolen.se måste vara boende i Värmland och antingen har en högre konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet. Vi definierar även pedagoger inom konstområdena som kulturskapare.

Guide för profilsida
Här hittar du ett exempel på hur en profil kan se ut. Innehållet kan förstås variera stort beroende på inriktning.

Uppgifter om kulturskapare

Kontaktperson

Bilder
Bilderna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Max 15MB i JPG eller PNG. Bildförhållande kvadrat, minsta storlek 600x600px.

Filmlänkar
Filmerna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Länka gärna till YouTube, Vimeo eller annan vanligt förekommande plattform.

Du kommer kunna lägga till fler erbjudanden efter att din registrering och ansökan är granskad och godkänd.

Erbjudande

Ej tidsbundet – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör
Termin – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör.
Tidsbundet – Erbjudandet avpubliceras automatiskt då datum passerat.

Utbudsdagar

Varje hösttermin arrangeras Utbudsdagar. Under dessa dagar erbjuds skolor i Värmland att ta del av ett utbud av scenkonst och workshops som de sedan kan beställa och söka ekonomiskt stöd för inom ramen för Kulturrådets bidrag Skapande skola. Vilka erbjudanden som finns med i programmet under Utbudsdagarna beslutas av en referensgrupp bestående av sakkunniga.

Skapande skola

Skapande skola är ett statligt bidrag som kan bidra till att konst och kultur integreras i grundskolan på lång sikt. Bidraget administreras av Kulturrådet och är möjligt att söka en gång per år, under tidig vårtermin. Huvudmän för kommunal, statlig eller fristående grundskolan kan söka bidraget.

En kulturskapare som anlitas av en skola som erhåliit stöd inom ramen för Skapande skola måste uppfylla Arbetsförmedlingen Kulturs definition av professionell, yrkesverksam kulturproducent vilket i korthet innebär att kulturproducenten antigen har en högra konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet.

Nyhetsbrev

Samtycke till personuppgiftsbehandling

Läs mer om vår personuppgiftspolicy här

Logga in

Logga in med användarnamn eller lösenord

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hjälp oss att bli bättre! Ta några minuter och berätta vad du tycker om webbplatsen.

Kontaktuppgifter

Här hittar du kontaktuppgifter till kulturproducenten

  • Namn
  • E-post
  • Telefon
  • Hemsida

kulturpoolen.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies