Kultursprutan musik & teater

Musik, Teater

Presentation

Kultursprutan musik & teater skriver, producerar och framför musik- och teaterföreställningar för både barn och vuxna samt har pedagogisk verksamhet bl.a. inom Skapade skola. Kultursprutan musik & teater drivs av Alexandra och Gustav Larson. Alexandra är sångerska, skådespelare, låtskrivare, manusförfattare och pedagog utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Gustav är skådespelare, sångare, regissör, manusförfattare och producent utbildad vid Wendelsbergs skolscen och teater. Kultursprutan musik & teater har sitt säte i Kil i Värmland.

Erbjudande
Hamlet-ish!

Beskrivning

– Hamlet, var det inte han som blev galen?
– Nä, det var han som aldrig kunde bestämma sig!
– Äh, Hamlet, det är han som bara står och pratar med en dödskalle!

William Shakespeares Hamlet handlar om den unge prinsen som vill hämnas mordet på sin far. Men, för att vara helt säker på sin sak, spelar han galen för att locka fram sanningen om mordet.

Hamlet(-ish!) berättar samma historia men i en nedbantad och omarbetad version där alla roller spelas av bara två personer!

Men hur kul är en över 400 år gammal pjäs, skriven av en gubbe i England? Hur kul som helst, faktiskt! Hamlet har allt: kärlek, hat, skratt, tårar, konspirationer, spänning, svartsjuka, familjedrama, galenskap, våld, mord och en vålnad. Högt tempo, spännande och roligt! Och full av djupa tankar och känslor.

Inriktning

Musik, Teater

Målgrupp

Skola

Åldersgrupp

Gymnasium (16-19 år), Åk 7-9 (13-15 år)

Språk

Svenska

Kostnad (inkl. moms)

12 000 kr

Maximalt publikantal

100

Tekniska specifikationer

Scenyta: 5x4 m
Takhöjd: 3 m
Byggtid/rivtid: 2/1
Elkrav: 2x10A
Mörkläggning: Ja

Kommun

Alla kommuner i Värmland

Sociala medier

Registrera dig!

Premium Unfold

När du registrerar dig så ansöker du om att vara representerad i den databas med kulturskapare som finns på www.kulturpoolen.se. Om din ansökan blir godkänd efter granskning blir din profil synlig på webbplatsen och du blir kontaktbar och kan marknadsföra dig mot beställare och uppdragsgivare av skilda slag.

En kulturskapare som är representerad på www.kulturpoolen.se måste vara boende i Värmland och antingen har en högre konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet. Vi definierar även pedagoger inom konstområdena som kulturskapare.

Guide för profilsida
Här hittar du ett exempel på hur en profil kan se ut. Innehållet kan förstås variera stort beroende på inriktning.

Uppgifter om kulturskapare

Kontaktperson

Bilder
Bilderna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Max 15MB i JPG eller PNG. Bildförhållande kvadrat, minsta storlek 600x600px.

Filmlänkar
Filmerna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Länka gärna till YouTube, Vimeo eller annan vanligt förekommande plattform.

Du kommer kunna lägga till fler erbjudanden efter att din registrering och ansökan är granskad och godkänd.

Erbjudande

Ej tidsbundet – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör
Termin – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör.
Tidsbundet – Erbjudandet avpubliceras automatiskt då datum passerat.

Utbudsdagar

Varje hösttermin arrangeras Utbudsdagar. Under dessa dagar erbjuds skolor i Värmland att ta del av ett utbud av scenkonst och workshops som de sedan kan beställa och söka ekonomiskt stöd för inom ramen för Kulturrådets bidrag Skapande skola. Vilka erbjudanden som finns med i programmet under Utbudsdagarna beslutas av en referensgrupp bestående av sakkunniga.

Skapande skola

Skapande skola är ett statligt bidrag som kan bidra till att konst och kultur integreras i grundskolan på lång sikt. Bidraget administreras av Kulturrådet och är möjligt att söka en gång per år, under tidig vårtermin. Huvudmän för kommunal, statlig eller fristående grundskolan kan söka bidraget.

En kulturskapare som anlitas av en skola som erhåliit stöd inom ramen för Skapande skola måste uppfylla Arbetsförmedlingen Kulturs definition av professionell, yrkesverksam kulturproducent vilket i korthet innebär att kulturproducenten antigen har en högra konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet.

Nyhetsbrev

Samtycke till personuppgiftsbehandling

Läs mer om vår personuppgiftspolicy här

Logga in

Logga in med användarnamn eller lösenord

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hjälp oss att bli bättre! Ta några minuter och berätta vad du tycker om webbplatsen.

Kontaktuppgifter

Här hittar du kontaktuppgifter till kulturproducenten

  • Namn
  • E-post
  • Telefon
  • Hemsida

kulturpoolen.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies