Skottes Musikteater

Musik, Teater

Presentation

Skottes Musikteater har:
- Lång erfarenhet av att spela och turnera och är lätta att ha att göra med.
- Spelar där det finns någon som vill att vi ska komma. Det kan vara på en teater i stan, i en samlingslokal på landsbygden, utomhus eller inomhus på en förskola eller skola, särskola eller i ett bostadsområde, i en park osv...
- Lätt för att skriva manus och musik själva, men samverkar då och då med dramatiker och regissörer som vi finner intressanta för den pjäs vi vill göra.
- En egen teater, Spegeln, i Gävle.
- Fått mycket ros i flera recensioner. I ett brev från Dorotea Riksteaterförening står det att läsa bl.a. "Den mest kompletta föreställning vi har haft.", "Jag brukar ha synpunkter på ljudet, här har vi ett skolexempel på ljud i den högre skolan, perfekt ljudnivå, varje ord kunde vi höra." och "Sammantaget något av det allra bästa vi haft.Hela ensemblen är ödmjuka, varma, glada, hög karisma och dessutom söta"
- Stöd för verksamheten från kommun, region och Kulturrådet.

Erbjudande
Grisen som ville få det bättre

Beskrivning

En musikteaterföreställning om grisen som vill få det bättre, ja varför inte så bra som bara en kunglig gris kan ha det? Grisen, som heter Jönsson, rymmer för att söka lyckan. Jönssons möten med andra blir både lyckosamma, spännande och faktiskt rent av livshotande. Hur ska grisen klara sig vidare? Publikens förslag påverkar händelseförloppet. Den ena föreställningen blir därför inte helt lik den andra.
Litteraturhuset Trampolin har arbetat fram en bok till föreställningen, som är kul att använda i efterarbetet. Där finns skaparidéer, knep och knåp som passar olika åldrar och barn.

Workshop

Litteraturhuset Trampolin har arbetat fram en bok till föreställningen, som är kul att använda i efterarbetet. Där finns skaparidéer, knep och knåp som passar olika åldrar och barn.

Inriktning

Musik, Teater

Målgrupp

Bibliotek, Organisation, Skola

Åldersgrupp

Familj, Förskola (3-5 år), Förskoleklass (6 år), Grundsärskola, Åk 1-3 (7-9 år)

Språk

Svenska

Kostnad (inkl. moms)

8000 kr. Andra föreställning i samma lokal 5000 kr. Resa 35 kr. milen. Traktamente och boende i enkelrum i förekommande fall.

Maximalt publikantal

60

Tekniska specifikationer

Scenyta: 5x4 m
Takhöjd: 2,40
Byggtid/rivtid: 40/20
Elkrav: nej
Mörkläggning: ej nödvändigt
Bärhjälp: ej nödvändigt
Övrigt: nej

Kommun

Alla kommuner i Värmland

Erbjudande
Vem bestämmer här?

Beskrivning

Ett kringresande teatersällskap får jobb. De ska uppträda på torget med en föreställning om när vetenskapsmannen Faust tröttnar på sitt torftiga liv på laboratoriet och istället lockas av ett liv i sus och dus, just ett sådant som Mephisto utlovar. Mephisto är djävulens utsände och hans uppdrag är att köpa in själar till helvetet. Det är ingen mer än prästen (en docka som tillhör teatersällskapet) i den medeltida staden som köpt in föreställningen och nu tycker sig prästen också ha rätt att få bestämma hur den ska spelas. Han har ju ändå betalt för det hela... Skådespelarna klär upp sig i kostym och slips och sätter igång spelet. Som ni förstår spelar vi med ett starkt komiskt anslag vilket gör det lätt för vissa frågor att oundvikligen komma upp till ytan: Vad vill vi människor med våra liv? Vad är värt att sälja sin själ för? Lever vetenskapen i vårt medvetande eller sitter vi fast i vidskepelse?

Inriktning

Musik, Teater

Målgrupp

Bibliotek, Företag, Organisation, Skola, Svensk version från 10 år, högstadiet, gymnasiet och vuxna. Engels version för svensktalande, från åk 7-9 och gymnasiet

Åldersgrupp

Gymnasium (16-19 år), Åk 4-6 (10-12 år), Åk 7-9 (13-15 år)

Språk

Engelska, Svenska

Kostnad (inkl. moms)

13 000 kr. Andra föreställningen samma dag i samma lokal 6000 kr. Milersättning 35 kr. Boende i enkelrum och traktamente i förekommande fall.

Maximalt publikantal

60

Tekniska specifikationer

Scenyta: 5x5 m
Takhöjd: 3
Byggtid/rivtid: 2 / 1,5
Elkrav: 1x10 A
Mörkläggning: ja
Bärhjälp: nej
Övrigt: nej

Kommun

Alla kommuner i Värmland

Erbjudande
Bockarna Bruse

Beskrivning

Bockarna Bruse
Den folkkära sagan i Skottes fria rockpoetiska bearbetning och dramatisering. De olika karaktärerna på bockarna och hur de med rädsla, mod och list, når det grönare gräset på andra sidan bron, med det hungriga trollet under, skapar spänning och igenkännelse, inte bara för de yngre

Inriktning

Musik, Teater

Målgrupp

4-9 år i förskola, skola eller särskola eller som familjeföreställning, Bibliotek, Företag, Organisation, Skola

Åldersgrupp

Förskola (3-5 år), Förskoleklass (6 år), Grundsärskola, Åk 1-3 (7-9 år)

Språk

Svenska

Kostnad (inkl. moms)

8000 kr. Andra föreställningen i samma lokal samma dag 6000 kr. milersättning 35 kr. Traktamente samt boende i enkelrum i förekommande fall.

Maximalt publikantal

60

Tekniska specifikationer

Scenyta: 5x5
Takhöjd: 2,40
Byggtid/rivtid: 1 / 0,5
Elkrav: nej
Mörkläggning: nej
Bärhjälp: nej
Övrigt: nej

Kommun

Alla kommuner i Värmland

Registrera dig!

Premium Unfold

När du registrerar dig så ansöker du om att vara representerad i den databas med kulturskapare som finns på www.kulturpoolen.se. Om din ansökan blir godkänd efter granskning blir din profil synlig på webbplatsen och du blir kontaktbar och kan marknadsföra dig mot beställare och uppdragsgivare av skilda slag.

En kulturskapare som är representerad på www.kulturpoolen.se måste vara boende i Värmland och antingen har en högre konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet. Vi definierar även pedagoger inom konstområdena som kulturskapare.

Guide för profilsida
Här hittar du ett exempel på hur en profil kan se ut. Innehållet kan förstås variera stort beroende på inriktning.

Uppgifter om kulturskapare

Kontaktperson

Bilder
Bilderna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Max 15MB i JPG eller PNG. Bildförhållande kvadrat, minsta storlek 600x600px.

Filmlänkar
Filmerna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Länka gärna till YouTube, Vimeo eller annan vanligt förekommande plattform.

Du kommer kunna lägga till fler erbjudanden efter att din registrering och ansökan är granskad och godkänd.

Erbjudande

Ej tidsbundet – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör
Termin – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör.
Tidsbundet – Erbjudandet avpubliceras automatiskt då datum passerat.

Utbudsdagar

Varje hösttermin arrangeras Utbudsdagar. Under dessa dagar erbjuds skolor i Värmland att ta del av ett utbud av scenkonst och workshops som de sedan kan beställa och söka ekonomiskt stöd för inom ramen för Kulturrådets bidrag Skapande skola. Vilka erbjudanden som finns med i programmet under Utbudsdagarna beslutas av en referensgrupp bestående av sakkunniga.

Skapande skola

Skapande skola är ett statligt bidrag som kan bidra till att konst och kultur integreras i grundskolan på lång sikt. Bidraget administreras av Kulturrådet och är möjligt att söka en gång per år, under tidig vårtermin. Huvudmän för kommunal, statlig eller fristående grundskolan kan söka bidraget.

En kulturskapare som anlitas av en skola som erhåliit stöd inom ramen för Skapande skola måste uppfylla Arbetsförmedlingen Kulturs definition av professionell, yrkesverksam kulturproducent vilket i korthet innebär att kulturproducenten antigen har en högra konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet.

Nyhetsbrev

Samtycke till personuppgiftsbehandling

Läs mer om vår personuppgiftspolicy här

Logga in

Logga in med användarnamn eller lösenord

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hjälp oss att bli bättre! Ta några minuter och berätta vad du tycker om webbplatsen.

Kontaktuppgifter

Här hittar du kontaktuppgifter till kulturproducenten

  • Namn
  • E-post
  • Telefon
  • Hemsida

kulturpoolen.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies