Presentation

Teater 23 har funnits sedan 1958 och är en av Sveriges äldsta fria grupper. Sedan 2009 spelar vi endast teater för barn och unga, och varje år ser tusentals elever någon våra föreställningar. Vi har genom åren flera gånger blivit uttagna till scenkonstbiennalen för barn och unga, BIBU, och vårt arbete har prisats med bland annat Region Skånes Kulturpalett 2018.

Våra produktioner är som konstnärliga paket, där scenisk gestaltning, ljud, ljus, scenografi och kostym är lika viktiga delar. Vi turnéanpassar våra föreställningar från start för att publiken ska få en lika stark upplevelse oavsett om vi spelar på vår hemmascen i Malmö eller i en idrottshall i Filipstad. Den som ser en föreställning från oss får därmed en helhetsupplevelse som väcker alla sinnen.

Teater 23 arbetar alltid med en tydlig pedagogisk tanke och ett väl genomarbetat barnperspektiv. Till alla våra föreställningar medföljer ett pedagogiskt material som läraren kan arbeta vidare med i klassrummet.

Erbjudande
Mars 2030

Beskrivning

Ett sci fi-drama om överlevnad - 56 miljoner kilometer bort.

På Marsbasen börjar team Monsun en ny arbetsdag. Fyra personer har valts ut för att vara de allra första människorna att kolonisera det röda ökenlandskapet. I deras nya vardag med medicinska självdiagnoser och mat på tub har livet på Mars blivit rutin. Men vad händer när den livsnödvändiga matleveransen en dag uteblir och ingen på jorden svarar på anrop?

Mars 2030 är ett nyskrivet sci-fi drama som utforskar vem man väljer att vara i en krissituation. Är det moral, grupptryck eller ideologi som styr? Mars 2030 handlar om kampen för överlevnad både fysiskt och psykiskt, men visar också på det komiska i att bråka om bordsskick 56 miljoner km hemifrån.

”...det är en välspelad föreställning med sci-fi-doftande scenografi och kostymer som skickligt drar in publiken i den lilla rymdbasvärlden och öppnar upp för så många tankar och diskussionsämnen i bussen på väg hem eller i klassrummet.”
- Skånska Dagbladet

Inriktning

Teater

Målgrupp

Skola, Vi spelar även offentliga föreställningar vid efterfrågan.

Åldersgrupp

Grundsärskola, Gymnasiesärskola, Gymnasium (16-19 år), Åk 7-9 (13-15 år)

Språk

Svenska, Vi erbjuder även en digital syntolkning till föreställningen. Syntolkningen kommer under 2022, hör av er på info@teater23.se för mer information.

Kostnad (inkl. moms)

14 000 kr för första föreställningen. 10 500 kr för följande om bygget kan stå kvar. (25 % moms tillkommer). Reseersättning på 140 kr/mil (vi utgår från Malmö), traktamente på 240 kr/dag för fem personer, samt logi (enkelrum) för fem personer tillkommer. Priserna gäller för föreställningar som bokas 2021. Med reservation för prisförändringar kommande år.

Maximalt publikantal

75 personer (totalpublik, vuxna och barn). Går att anpassa efter rådande coronarestriktioner.

Tekniska specifikationer

Scenyta: 8 x 12 meter fri, plan yta inklusive teaterns medtagna sittplatser. Tänk på att nödutrymningsvägar ej ingår i den fria ytan.
Takhöjd: 3,3 meter fri takhöjd över hela scenytan.
Byggtid/rivtid: Byggtid: 4,5 timmar/Rivtid: 2 timmar
Elkrav: 3-fas. 16 Amp. Europahandske.
Mörkläggning: Ja, total.
Bärhjälp: Två vuxna personer med god kunskap om lokalen under hela bär-, bygg- och rivtiden. OBS! Tunga lyft.
Övrigt: Rökmaskin måste kunna användas.

Kommun

Alla kommuner i Värmland

Sociala medier

Registrera dig!

Premium Unfold

När du registrerar dig så ansöker du om att vara representerad i den databas med kulturskapare som finns på www.kulturpoolen.se. Om din ansökan blir godkänd efter granskning blir din profil synlig på webbplatsen och du blir kontaktbar och kan marknadsföra dig mot beställare och uppdragsgivare av skilda slag.

En kulturskapare som är representerad på www.kulturpoolen.se måste vara boende i Värmland och antingen har en högre konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet. Vi definierar även pedagoger inom konstområdena som kulturskapare.

Guide för profilsida
Här hittar du ett exempel på hur en profil kan se ut. Innehållet kan förstås variera stort beroende på inriktning.

Uppgifter om kulturskapare

Kontaktperson

Bilder
Bilderna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Max 15MB i JPG eller PNG. Bildförhållande kvadrat, minsta storlek 600x600px.

Filmlänkar
Filmerna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Länka gärna till YouTube, Vimeo eller annan vanligt förekommande plattform.

Du kommer kunna lägga till fler erbjudanden efter att din registrering och ansökan är granskad och godkänd.

Erbjudande

Ej tidsbundet – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör
Termin – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör.
Tidsbundet – Erbjudandet avpubliceras automatiskt då datum passerat.

Utbudsdagar

Varje hösttermin arrangeras Utbudsdagar. Under dessa dagar erbjuds skolor i Värmland att ta del av ett utbud av scenkonst och workshops som de sedan kan beställa och söka ekonomiskt stöd för inom ramen för Kulturrådets bidrag Skapande skola. Vilka erbjudanden som finns med i programmet under Utbudsdagarna beslutas av en referensgrupp bestående av sakkunniga.

Skapande skola

Skapande skola är ett statligt bidrag som kan bidra till att konst och kultur integreras i grundskolan på lång sikt. Bidraget administreras av Kulturrådet och är möjligt att söka en gång per år, under tidig vårtermin. Huvudmän för kommunal, statlig eller fristående grundskolan kan söka bidraget.

En kulturskapare som anlitas av en skola som erhåliit stöd inom ramen för Skapande skola måste uppfylla Arbetsförmedlingen Kulturs definition av professionell, yrkesverksam kulturproducent vilket i korthet innebär att kulturproducenten antigen har en högra konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet.

Nyhetsbrev

Samtycke till personuppgiftsbehandling

Läs mer om vår personuppgiftspolicy här

Logga in

Logga in med användarnamn eller lösenord

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hjälp oss att bli bättre! Ta några minuter och berätta vad du tycker om webbplatsen.

Kontaktuppgifter

Här hittar du kontaktuppgifter till kulturproducenten

  • Namn
  • E-post
  • Telefon
  • Hemsida

kulturpoolen.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies