Presentation

Teater VårVind grundades hösten 2018. Målet med verksamheten är att utveckla en bestående dock-/objekt/musikteater. Teater VårVind har sin bas i Sala, turnerar i hela landet och verkar aktivt för barns rätt till professionell och nyskapande scenkonst utanför storstadsregionerna. Vi söker upp barnen i deras skolmiljö (detta inbegriper även särskolan) och når därigenom en bred, och många gånger teaterovan publik. Vi etablerar kontakt med barnen redan i början på vår arbetsprocess och tillsammans med dem utvecklar föreställningen genom samtal och workshop.
Vi vill skapa scener och gestalter som hjälper vår publik att bearbeta tillvaron och motsätta sig orättvisor.
Vi är övertygade om att våra gestaltningsformer gynnar samtalen med (och mellan) barn, ungdomar och vuxna.

Erbjudande
Språkets Makt/ Maktens Språk

Beskrivning

SPRÅKETS MAKT - MAKTENS SPRÅK.
En musikalisk dockföreställning
Om Frans fick beskriva sig själv med endast tre ord, skulle han säga att han är "tydlig, teoretisk och nördig". Med föreläsningen Språkets makt/Maktens språk reser han runt och utbildar ungdomar i sitt specialintresse: språket som maktfaktor. Men vem är vikarien som ska hjälpa honom att sköta ljuset just idag? Vad händer med din självbild om du plötsligt välsignas med en tekniker/assistent som skapar fritt? Heter hon ens Yvonne som hon påstår? Och vad handlar egentligen ”att ha makt” om?
Tillsammans med verbala bebisar, dryga bilmekaniker, språkpolismuppar, tolvåriga gamers, konspirationsteoretiker och twittertroll kastar vi oss ut i en lekfull studie av språkets maktpotential och fallgropar. Om språkmakt och maktspråk i ord, tystnad, rörelse och musik. En turnéanpassad föreställning på muntert allvar för alla från 10 år och uppåt.

Workshop

Makt kommer i olika former
Föreställningens tema är språk och makt. Makt kan gestaltas med kroppen, med tystnaden,
med språket. Det kan även vara något som ter sig olika i olika grupper. Du med dina
pedagogiska glasögon kan ha fått syn på något som är relevant att lyfta i just din grupp. Något som passar just er som efterarbete.
Makt-tjuvar och Härskartekniker
Vi har valt att i efterarbetet lägga fokus på härskartekniker. Vi väljer att presentera dessa för eleverna genom begreppet makt-tjuvar. Vi bedömer att ordet makt-tjuv tydliggör på ett enkelt sätt för eleverna vad härskarteknikerna handlar om. Att någon inkräktar på det gemensamma utrymmet för att få ett övertag över andra. Detta ger en ingång till att prata om hur vi tar och ger makt genom språket. Det är också en möjlighet att prata om hur vi bemöter varandra.
Genom olika teaterlek och med hjälp av utvalda bilder från föreställningen, undersöker, vi med eleverna, olika makt-tjuvar situationer.

Inriktning

Teater

Målgrupp

Bibliotek, Företag, Organisation, Skola, Vi kan spela för vuxna och/eller familjer på Bygdegårdar, teaterscener osv.

Åldersgrupp

Åk 4-6 (10-12 år)

Språk

Svenska

Kostnad (inkl. moms)

1 föreställning: utan workshop 9 500kr med workshop 11 000 kr Ex. moms 2 föreställningar samma dag och plats: 8 000kr eller 9 500 kr var Tillkommer: ersättning för resa / boende och traktamente

Maximalt publikantal

Kan spelas i klassrum, bygdegårdar och i de flesta lokaler. Föreställningar per dag: 2 Max publikantal: 30 barn och 5 vuxna (om i klassrum) Annars ca 80 personer

Tekniska specifikationer

Scenyta: 4m x 4m
Takhöjd: 2,5 m
Byggtid/rivtid: 1/1 timme
Elkrav: Elkrav: 2 x 10 A
Mörkläggning: Ja, önskvärt
Bärhjälp: Önskvärt

Kommun

Alla kommuner i Värmland

Erbjudandet gäller

2022-01-24 – 2022-12-20

Sociala medier

Registrera dig!

Premium Unfold

När du registrerar dig så ansöker du om att vara representerad i den databas med kulturskapare som finns på www.kulturpoolen.se. Om din ansökan blir godkänd efter granskning blir din profil synlig på webbplatsen och du blir kontaktbar och kan marknadsföra dig mot beställare och uppdragsgivare av skilda slag.

En kulturskapare som är representerad på www.kulturpoolen.se måste vara boende i Värmland och antingen har en högre konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet. Vi definierar även pedagoger inom konstområdena som kulturskapare.

Guide för profilsida
Här hittar du ett exempel på hur en profil kan se ut. Innehållet kan förstås variera stort beroende på inriktning.

Uppgifter om kulturskapare

Kontaktperson

Bilder
Bilderna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Max 15MB i JPG eller PNG. Bildförhållande kvadrat, minsta storlek 600x600px.

Filmlänkar
Filmerna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Länka gärna till YouTube, Vimeo eller annan vanligt förekommande plattform.

Du kommer kunna lägga till fler erbjudanden efter att din registrering och ansökan är granskad och godkänd.

Erbjudande

Ej tidsbundet – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör
Termin – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör.
Tidsbundet – Erbjudandet avpubliceras automatiskt då datum passerat.

Utbudsdagar

Varje hösttermin arrangeras Utbudsdagar. Under dessa dagar erbjuds skolor i Värmland att ta del av ett utbud av scenkonst och workshops som de sedan kan beställa och söka ekonomiskt stöd för inom ramen för Kulturrådets bidrag Skapande skola. Vilka erbjudanden som finns med i programmet under Utbudsdagarna beslutas av en referensgrupp bestående av sakkunniga.

Skapande skola

Skapande skola är ett statligt bidrag som kan bidra till att konst och kultur integreras i grundskolan på lång sikt. Bidraget administreras av Kulturrådet och är möjligt att söka en gång per år, under tidig vårtermin. Huvudmän för kommunal, statlig eller fristående grundskolan kan söka bidraget.

En kulturskapare som anlitas av en skola som erhåliit stöd inom ramen för Skapande skola måste uppfylla Arbetsförmedlingen Kulturs definition av professionell, yrkesverksam kulturproducent vilket i korthet innebär att kulturproducenten antigen har en högra konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet.

Nyhetsbrev

Samtycke till personuppgiftsbehandling

Läs mer om vår personuppgiftspolicy här

Logga in

Logga in med användarnamn eller lösenord

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hjälp oss att bli bättre! Ta några minuter och berätta vad du tycker om webbplatsen.

Kontaktuppgifter

Här hittar du kontaktuppgifter till kulturproducenten

  • Namn
  • E-post
  • Telefon
  • Hemsida

kulturpoolen.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies