Presentation

Västanå Teater är sedan 2009 regionteater i Värmland. I Berättarladan i Rottneros finns både sommar- och vinterscen. Teatern bedriver också barn- och ungdomsverksamheten Unga Västanå med kurser i teater, folkmusik och dans. Teaterns konstnärlige ledare är Leif Stinnerbom.

Erbjudande
Mästar'n över alla mästare

Beskrivning

I Mästar’n över alla mästare blandas historier från Fryksdalen med dionysiskt eggande musik till en sinnenas färd, där fantasi och verklighet vävs samman till en totalupplevelse som känns i kropp och själ.

Här möter du Vår Herre och Sankte Per, Smeden, Djävulen och Fanten, gubbar och kärringar och fåglar och fä i en annan verklighet än vardagens, en sagovärld som kanske har mer att säga oss om mänskligt liv än vi tycks förstå i vår moderna urbana tid.

En stor del av den lokala kulturen ligger i språket, den värmländska dialekten, och vi har valt ut några sagor och skrönor som från början berättades muntligt på det värmländska tungomålet. Det är i kärleken till språket som många av de värmländska berättelserna tar sin utgångspunkt, i slagfärdigheten och förmågan att ”vänne å vri” på ordet för att väcka åhörarna till både skratt och djupaste insikt om vad det innebär att vara människa.

Regi: Leif Stinnerbom
Spelas i Berättarladan i Rottneros hösten 2021 och våren 2022.

Workshop

Pedagogiskt paket Mästar'n över alla mästare

Innan teaterbesöket
Klassen får besök av teaterpedagog från Västanå Teater. Gruppen (max 25 elever och minst 2 lärare) har workshop på tema ”muntligt berättande”.
Innehåll: samtal om föreställningen med musikexempel och samtal om tema och frågeställningar som berör föreställningen. Värderingsövningar. Muntligt berättande i grupp. Teaterimprovisationer kring berättande.

Gymnastiksal/idrottshall är att föredra. Passets längd: 90 minuter

Teaterbesöket
Innan föreställning får gruppen en guidad tur i Västanå Teaters lokaler, samt en guidning i vår kostymutställning. Därefter ser klassen föreställningen ”Mästarn över alla Mästare”.

Passets längd: 60 minuter (guidning) + 45 minuter (föreställning).

Kostnad: Pedagogiskt paket för Mästar'n över alla mästare: 1 875 kr. Reskostnader tillkommer (reseersättning á 1,85 kr/km + restid 375 kr/tim)

OBS! Filmklipp från föreställningen är planerat att publiceras under vecka 45.

Inriktning

Teater

Målgrupp

Skola

Åldersgrupp

Grundsärskola, Gymnasiesärskola, Åk 4-6 (10-12 år), Åk 7-9 (13-15 år)

Språk

Svenska

Kostnad (inkl. moms)

112,50

Maximalt publikantal

100

Kommun

Alla kommuner i Värmland

Erbjudandet gäller

Vårtermin

Sociala medier

Registrera dig!

Premium Unfold

När du registrerar dig så ansöker du om att vara representerad i den databas med kulturskapare som finns på www.kulturpoolen.se. Om din ansökan blir godkänd efter granskning blir din profil synlig på webbplatsen och du blir kontaktbar och kan marknadsföra dig mot beställare och uppdragsgivare av skilda slag.

En kulturskapare som är representerad på www.kulturpoolen.se måste vara boende i Värmland och antingen har en högre konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet. Vi definierar även pedagoger inom konstområdena som kulturskapare.

Guide för profilsida
Här hittar du ett exempel på hur en profil kan se ut. Innehållet kan förstås variera stort beroende på inriktning.

Uppgifter om kulturskapare

Kontaktperson

Bilder
Bilderna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Max 15MB i JPG eller PNG. Bildförhållande kvadrat, minsta storlek 600x600px.

Filmlänkar
Filmerna marknadsför din verksamhet så tänk på att de ska vara aktuella och av bra kvalité. Länka gärna till YouTube, Vimeo eller annan vanligt förekommande plattform.

Du kommer kunna lägga till fler erbjudanden efter att din registrering och ansökan är granskad och godkänd.

Erbjudande

Ej tidsbundet – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör
Termin – Erbjudandet ligger kvar på sidan tills det avpublicerats av dig eller administratör.
Tidsbundet – Erbjudandet avpubliceras automatiskt då datum passerat.

Utbudsdagar

Varje hösttermin arrangeras Utbudsdagar. Under dessa dagar erbjuds skolor i Värmland att ta del av ett utbud av scenkonst och workshops som de sedan kan beställa och söka ekonomiskt stöd för inom ramen för Kulturrådets bidrag Skapande skola. Vilka erbjudanden som finns med i programmet under Utbudsdagarna beslutas av en referensgrupp bestående av sakkunniga.

Skapande skola

Skapande skola är ett statligt bidrag som kan bidra till att konst och kultur integreras i grundskolan på lång sikt. Bidraget administreras av Kulturrådet och är möjligt att söka en gång per år, under tidig vårtermin. Huvudmän för kommunal, statlig eller fristående grundskolan kan söka bidraget.

En kulturskapare som anlitas av en skola som erhåliit stöd inom ramen för Skapande skola måste uppfylla Arbetsförmedlingen Kulturs definition av professionell, yrkesverksam kulturproducent vilket i korthet innebär att kulturproducenten antigen har en högra konstnärlig utbildning inom sitt konstområde eller huvudsakligen har varit yrkesverksam inom konstområdet.

Nyhetsbrev

Samtycke till personuppgiftsbehandling

Läs mer om vår personuppgiftspolicy här

Logga in

Logga in med användarnamn eller lösenord

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hjälp oss att bli bättre! Ta några minuter och berätta vad du tycker om webbplatsen.

Kontaktuppgifter

Här hittar du kontaktuppgifter till kulturproducenten

  • Namn
  • E-post
  • Telefon
  • Hemsida

kulturpoolen.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies